Foto & Film

Vil du arbejde med billeder, film og medier på efterskole? Kunne du tænke dig at lave dine egne film – fra idé til færdigklippet film? Så er linjefaget Foto/Film på Kerteminde Efterskole lige noget for dig!

#KERTEMINDEFOTOOGFILM

Efterskole med film og foto på fyn

Foto og film er virkelig interessante medier at arbejde med – især når man får en god forståelse for, hvad de kan.

Glæd dig til at blitze løs med kameraet på Kerteminde Efterskoles Foto & Film-linje. Vi har et professionelt fotostudie med alt det udstyr, du har brug for, for at skabe fede billeder og film.

Undervisningen i Foto & Film

På efterskolens Foto/Film-linje fordyber vi os i kameraet og alle dets muligheder! Vi nørder små detaljer i kameraindstillingerne og leger med billedkomposition – men du får også mulighed for at agere filminstruktør og instruere din helt egen gyserfilm!

Du kan bl.a. glæde dig til at arbejde med:

  • Professionelle digitalkameraer og forskellige kameraindstillinger
  • Digital billedbehandling og billedmanipulation i Adobe Photoshop
  • Billedkomposition og det gyldne snit
  • Optagelse og klipning af stemningsfilm
  • Avanceret videoredigering som f.eks. greenscreen og ”picture in picture”
  • Grundlæggende skuespilteknik og tips til at frembringe følelser i dine film

I løbet af efterskoleåret besøger vi også Brandts i Odense, hvor vi gennemfører et forløb, der lærer os at bygge vores eget kamera og fremkalde billederne bagefter. Du kommer med i mørkekammeret og lærer om fotokunst på den helt old school måde.

Lær dit kamera at kende på foto, film og medie linje

Et DSLR-kamera har uanede muligheder – og mange indstillinger at holde styr på. På filmlinjen lærer du alt om ISO-indstillinger, lukkehastighed, dybdeskarphed og blænde, og du får lov til at lege med indstillingerne og se, hvor stor en forskel det kan gøre for dit billede.

Vi kommer også til at tale om motiver og om, hvordan du spotter gode motiver og tager billeder, som ikke blot er pæne, men som også fortæller en bagvedliggende historie.

Film på efterskole – lav din egen gyser!

Er det din store passion at lave film, mens du er på efterskole, kan du glæde dig til også at påtage dig instruktørrollen, når du får til opgave at lave din helt egen gyserfilm.

Sammen med dine klassekammerater skal du skrive en drejebog, lave storyboard, finde locations, filme, opsætte lys og lyd og instruere. Hvis du er vild med at spille skuespil, kan du også caste dig selv i en af rollerne.

Du lærer en masse om instruering, filmkomposition og klippeteknik – og så får du skabt din helt egen efterskole film.

Vil du arbejde med medier på efterskole, og lyder linjefaget Foto & Film som noget for dig? Så ring og hør mere på telefon 65 32 17 75, kig forbi til en af vores besøgsdage – eller tilmeld dig som elev.